Silvia BNaast Rain, Hope, Grief & Fall van Erwin Olaf, biedt Den Haag momenteel nog een zeer interessante expo.  In het Museum voor actuele kunst exposeert Silvia B. haar werk Les Beaux & Les plus Beaux.  Ik vond het dé perfecte aanvulling bij de bevreemdende beelden van Olaf.  Silvia B. haar creaties situeren zich tussen mens en dier, het lugubere en het poëtische.  Het werk “Mors” (zie afbeelding) beeldt een jongetje uit dat zijn eigen hoofd over zijn schouder draagt.

De groep gemaskerde jongetjes, die in de ondergrondse donkere ruimte staan opgesteld blijft op mijn netvlies gebrand.  Allen zijn ze in spierwit gekleed en lijken ze wacht te houden bij een jongetje in een glazen kist.  De soundscapes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer.

In een andere exporuimte hangen schetsen van de Rotterdamse kunstenares, vooral de schets “Walter” van Van Beirendonck springt eruit.  Als kers op de taart staat daar helemaal achteraan “Blanche Leblanc”, een spierwit opgezet aapje dat zijn blinkende rode nagels bewondert.  Straffe kost als je het mij vraagt!

Deze expo loopt nog tot 11 januari 2009.

Praktisch:
GEM, museum voor actuele kunst | Stadhouderslaan 43 | Den Haag
Open van dinsdag tot en met zondag van 12u tot 18u
Op 5 december, 24 december en 31 december gesloten vanaf 16u.

Bron afbeelding.

Advertenties